Translate

sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Taivaskalliolla ja muita muistoja.

Musiikkihaaste   Enkuli musiikkihaasteessa muistelee ihanaa Esppanjan matkaansa.
Niinpä,kun en saa muutakaan aikaseksi ajattelin muistella omaa matkaamme muutamalla valokuvalla. Kuvat otin vuosi sitten Fuengirolassa ja vuoristoretkellä.

Kuvat voit klikata isommiksi.Tässä näkymä meidä asunnosta merelle.

 Valon ja aaltojen leikkiä.

 Taivaskallio,todella.Kylä nimeltä Setenil de las Bodegas joka oli rakenettu osin kallion sisälle mutta myös päälle.
Mielenkiintoinen paikka.

Alla hiukan tietoa kylästä (etsin gooklettamalla).Calle Cuevas del Sol -kadulla voi istuskella terassilla kallion alla.
Auringonvalossa kimmeltävät valkoiset talot seisovat rinteessä, alhaalla mutkittelee joenuoma ja kaiken yläpuolella pilviin kurkottaa arabilinnoituksen torni. Kuulostaa tavanomaiselta valkoiselta andalusialaiskylältä. Joku kuitenkin erottaa Setenil de las Bodegasin muista: sen erityislaatuinen arkkitehtuuri. Osa kylästä on kirjaimellisesti kiven sisässä.
Málagan ja Cádizin maakuntien rajalla, vuoristossa 640 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevan kylän asuintalot on perinteisesti rakennettu kallioon. Luola-asunnot eivät sinänsä ole tavattomia Andalusiassa, mutta muualla, esimerkiksi Granadan alueella, ne on usein rakennettu kaivamalla tai louhimalla kallioon.

Viimeinen "taivaskallio" on asuntomme ulkooven puolelta kuvattu kauniis maisema myös."Härkäpää" seisoo vuorella vartiossa.

Haikein mielin katselan kuviani.Kaipuu lämpimään on mielessä.Elämä ei mene aina niinkuin ajatellaan ja jouduimme tämän syksyn reissun perumaan.
Muistot lämmitää.
Kiitos Enkuli haasteesta. Toki näillä yhden arvan saan,en enenpää halua.

7 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat kuvat. Minun sydän jäi todella Benalmadenaan myös ja kovasti nyt opiskelen espanjaa, että osaan ensi kerralla edes vähän. Laitan viisi arpaa, koska yksi työ on yksi arpa sääntöjeni mukaan. Onnea arvonnassa ja kiitos ihanista muistoja herättävistä kuvistasi

Maahinen kirjoitti...

Kauniit kuvat,jotka tuovat mukavia muistoja mieleen. Ehkä sitten ensi talvena taas pääsette sinne, toivottavasti. Hyvää kannattaa odottaa :-)
Mukavaa alkavaa viikkoa

Silkku kirjoitti...

Ihania kuvia ja muistot jäävät valokuviin elämään ja se on hienoa se :)

Päden paja kirjoitti...

Ihania matkakuvia! Ihan lämmittää tuo aurinko, kiva että olette päässeet tuollaisen paikan näkemään...Matkamuistot on kivoja ja lämmittää tosiaan:) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

Sarin kotona kirjoitti...

Voi miten kivoja kuvia!
Espanja on ihana maa.
Hyvää viikon jatkoa!

Manumiina kirjoitti...

Valokuvien myötä voi palata ihaniin matkamuistoihin. Ehkä ensi vuonna uusia matkoja...

Jaana H-V kirjoitti...

Ihanat kuvat ja upeita maisemia!